Liever Tandpasta Zonder Fluoride

Published May 30, 21
3 min read

Fluoride Tandpasta Tegen Bloedend Tandvlees

Tandpasta Zonder FluorTandpasta Zonder Fluoride Kind
Goede Tandpasta Zonder FluorideSchone Tanden Zonder Fluoride Of Andere Chemicalien

RIVM-woordvoerder Coen Berends zegt hierover: “Het klopt dat fluoride (in dit geval waterstoffluoride) een afvalproduct is van de aluminiumindustrie. Waterstoffluoride wordt gebruikt om aluminium te etsen - tandpasta voor kinderen zonder fluor met koksolie. De redenering dat je daarom geen fluoride in – bijvoorbeeld – je tandpasta moet stoppen gaat echter mank - tandpasta met of zonder fluoride. Waterstoffluoride is een sterk agressieve stof.

Omdat de verbindingen verschillende eigenschappen hebben, gedragen ze zich anders wanneer ze in contact komen met het menselijk lichaam (tandpasta zonder fluoride gaatjes). tandpasta zonder fluoride. De vergelijking tussen het afvalproduct en de fluoride in onze tandpasta gaat daarom niet op. 2 Fluoride maakt ons dommer Een opmerkelijke waarschuwing van LeeftBewust is dat fluoride ons dommer maakt - tandpasta zonder fluoride voor kinderen.

Tandpasta Zonder Fluoride Gaatjes

Het is niet duidelijk op welke onderzoeken LeefBewust zich beroept. Maar via Google komen wij er snel een tegen; ook de Huffington Post schreef daarover. In 2013 verscheen dit opiniestuk over een Harvard-studie naar de effecten van gefluorideerd water op het IQ. tandpasta zonder fluoride met cocosolie. Het onderzoek kwam tot zorgwekkende conclusies. Op basis van 27 eerdere studies over fluoride deduceerden de onderzoekers het volgende: mensen die meer gefluorideerd water binnenkregen hadden een significant lager IQ.

Zeker omdat mijn kinderen het nog wel eens doorslikken. zelf tandpasta maken zonder fluoride met koksolie. Het eerste wat mij tijdens mijn zoektocht opvalt, is de tweestrijd die er heerst rondom fluoride. Je hebt kamp “fluoride is vergif” versus “fluoride beschermt je gebit”. Een grijs gebied is er niet. tandpasta zonder fluoride kind met koksolie. En uit beide kampen komt een andere definitie van wat fluoride nu eigenlijk is en waar het vandaan komt.

Zelf Tandpasta Maken Zonder Fluoride

nl schrijft bijvoorbeeld: “Fluoride is een giftig afvalproduct dat vrijkomt bij het produceren van fosfaat meststoffen en aluminium.” Terwijl Tandenpoetstips. nl weer zegt dat fluor in de vorm van fluoriden een sporenelement is dat van nature overal in het milieu voorkomt. En dat klinkt alweer een stuk vriendelijker. Maar wie heeft gelijk? Dat fluoride goed is voor je gebit, daar is bijna iedereen het wél met elkaar over eens.

Wat Is De Rol Van Fluoride In Tandpasta?Waarom Bestaat Er Fluoridevrije Tandpasta?

Maar dit voordeel gaat alleen op als je fluoride aanbrengt op je gebit en niet als je het inneemt. Het gebruik van fluortabletjes dat jarenlang gepromoot werd als preventieve behandeling tegen gaatjes bij kinderen tussen de 0 en 4 jaar, is dus in 2011 uit Advies Cariëspreventie geschrapt. Mooi, die hebben mijn kinderen dus nooit gehad.

Tandpasta Zonder Fluoride? De Voor- En Nadelen

“Wie lange tijd veel fluoride gebruikt, kan bruine vlekken en strepen op de tanden krijgen. Dit worden zebratanden genoemd. Ook kunnen nieren, botten, zenuwen en spieren worden aangetast bij overmatig gebruik van fluoride”, is te lezen op de website van het Voedingscentrum. tandpasta zonder fluoride kind met koksolie. En ook een onderzoek, uitgevoerd door Harvard School of Public Health (2012) en gebaseerd op 27 eerdere studies over fluoride, concludeert dat blootstelling aan fluoride het IQ met zeven punten kan laten dalen.

Wat Is De Rol Van Fluoride In Tandpasta?Is Fluoride Slecht En Wat Doet Fluoride In Tandpasta


Risico’s die volgens de onderzoekers niet mogen worden genegeerd en verder onderzoek naar de effecten van fluoride op de ontwikkeling van hersenen vragen - natuurlijke tandpasta zonder fluoride. Maar wat is dan teveel? Bij welke hoeveelheid is fluoride schadelijk? Dat antwoord vind ik bij de Europese VoedselveiligheidAutoriteit (EFSA) die voor een veilige inneming van fluoride de volgende bovengrenzen vastgesteld heeft: 1,5 milligram per dag voor kinderen van 1 tot 3 jaar 2,5 milligram per dag voor kinderen van 4-8 jaar 5 milligram per dag voor kinderen van 9-14 jaar 7 milligram per dag voor volwassenen (tandpasta zonder fluoride ervaringen met koksolie).

More from Winkel in de buurt

Navigation

Home

Latest Posts

Bloementaart Met Flesje Bottega, vind het hier

Published Jun 19, 21
7 min read

Aanbiedingen

Published Jun 18, 21
6 min read